На Волині припинили діяльність міжрегіонального центру мінімізації митних платежів, який "спеціалізувався" на незаконному імпорті в Україну плоского металопрокату з вуглецевої сталі.

Читайте також: Автоаферисти: на Волині шахраї без відома людей оформляли на них "євробляхи" (відео)

Про це повідомляє прес-служба волинських фіскалів.

Встановили, що група осіб організувала незаконну схему, за якою ввозили в Україну металопрокату за підробленими документами.

"В свою чергу підприємства-імпортери виписували  підроблені документи на псевдореалізацію ТМЦ, в адресу суб’єктів господарювання реального сектору економіки, чим сприяли останнім в ухиленні від сплати податків. При цьому, реальна реалізація імпортованого металопрокату здійснювалася на внутрішньому ринку за готівку третім особам", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: "Легкі гроші": як волинянам не потрапити на гачок шахраїв (схеми)

Провели 12 обшуків, в результаті яких виявлено 645 тонн ввезеного металопрокату орієнтовною вартістю 21,2 млн. грн., 187,2 тис. грн. та 1,5 тис. євро готівкою, печатки, штампи, відтиски кліше, установчі документи підконтрольних підприємств, первинні та бухгалтерські документи (в т.ч. по зовнішньоекономічній діяльності), чорнову бухгалтерію, чисті бланки з печатками нерезидентів, електронні носії інформації.

Триває слідство.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter