На Волині у сільських місцевостях планують побудувати дев’ять амбулаторій.

Читайте також: "Реформа Супрун" на Камінь-Каширщині: люди без лікарів та ФАПу

Селекторна нарада щодо стану реалізації реформи сільської медицини відбулася 17 жовтня під головуванням Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубкаповідомляє прес-служба Волинської ОДА.

З його слів, до мережі закладів сільської медицини ввійшло більше 5 тисяч амбулаторій. 513 об’єктів – це нове будівництво. В розрізі регіонів їх кількість різна. Однак, будівництво в областях знаходиться на різних етапах.

Зокрема, аналізуючи загальну картину реалізації проекту, лідерами є Дніпропетровська, Харківська, Кіровоградська, Рівненська і Луганська області. Натомість, серед аутсайдерів – Львівська, Закарпатська, Чернігівська, Одеська та Чернівецька області.

Читайте також: У селах на Волині не підписують декларацій з лікарями через релігійні погляди

Зі слів заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося, на Волині планують будівництво 9 амбулаторій. Тож нині відібрано 9 земельних ділянок, з яких 5 – у об’єднаних територіальних громадах. Усі земельні ділянки розташовані на доступній відстані від наявних об’єктів соціальної інфраструктури (шкіл, дитячих садочків, медичних закладів) та адмінбудинків.

"Усі 9 проектів щодо будівництва амбулаторій мають експертний звіт. Нині вже оголошено тендер на будівництво трьох амбулаторій у селах Піща, Прилуцьке та Затурці. У найближчий час очікуємо початок тендерних процедур щодо решти шести амбулаторій у селах Піщане, Троянівка, Вишнів, Дубечне, Бірки та Прилісне", – повідомив Валентин Цьось.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter