Останій раз ви авторизувались через "%social%"

На Волині за останній тиждень на кір захворіло 27 чоловік

четвер, 20.09.18  12:28
На Волині за останній тиждень на кір захворіло 27 чоловік

На Волині за останній тиждень захворіло 27 волинян, а це на 68 % більше, ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 16 осіб з цією хворобою.

Читайте також: На Волині знайшли на узбіччі дівчину в алкогольній комі

Це спричинено погіршенням епідемічної ситуації на трьох адміністративних територіяхГорохівський район (захворіло 10 осіб), Луцький район (8 осіб), м. Нововолинськ (5 осіб).В інших районах захворюваність спорадична. Уражено 7 навчально-виховних закладів: 4 школи, 2 заклади дошкільної освіти та Луцький базовий медичний коледж, де зареєстровано по 1-2 випадки кору, – повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

Частка дорослого населення, що звернулося до медичних закладів з приводу хвороби, становила 33 % – це 9 осіб віком до 35 років. Також захворіли 18 дітей, найбільш ураженою групою виявились малюки віком 1-4 роки (половина від усіх дітей). Відсоток госпіталізованих збільшивсь до 80 % в порівнянні з минулим тижнем, коли госпіталізували 56 % від усіх, хто звернувся.

Спалахів кору в організованих колективах немає. Проте зареєстровано чотири спалахи кору в побуті: три в Горохівському районі (с. Скобелка, с. Смолява, с. Скірче) та с. Воютин Луцького району. Кількість постраждалих – 16 осіб, із них 11 дітей, 13 із них (81 %) не щеплені проти кору.

З початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 1 281 особи.За цей же період в Україні захворіло понад 30 тисяч, від ускладнень цієї хвороби померло тринадцять: дев'ятеро дітей та четверо дорослих.

Читайте також: Медична реформа на Волині: чи вдається втілити зміни в життя?

Якщо ви чи ваша дитина захворіли, необхідно:

  • терміново звернутися за медичною допомогою – викликати лікаря додому;
  • до приходу лікаря обмежити контакт з родичами, іншими людьми;
  • повідомити лікаря про всі контакти за останніх 20 днів;
  • при кашлі, чханні прикривати рот і ніс, використовуючи носову хустинку або серветку, частіше мити руки з милом;
  • проводити вологе прибирання та провітрювання приміщення, де знаходиться хворий.

Пам'ятайте: кір легше попередити, ніж лікувати. Єдиним заходом профілактики цього захворювання є щеплення. Достатня кількість вакцини КПК "Пріорикс" виробництва "Глаксо Сміт Кляйн" (Бельгія) є в кожному районі області.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :