5 ОВК на Волині прийняли рішення замінити майже чотири сотні представників різних кандидатів у дільничних виборчих комісіях.

Читайте також: Квартири з "сотнями прописаних" виявили у Харкові, поліція розпочала перевірку

Про це повідомляє ОПОРА.

Окрім цього, у період з 1 по 21 березня ЦВК здійснила низку замін у складі ОВК на Волині та виключила з їхнього складу представників кандидатів, реєстрацію яких скасували.

Попри те, що ДВК на Волині сформували 11-12 березня, кандидати масово вносять подання про заміни своїх представників у складі комісій. Загалом ОВК своїми рішеннями станом на 21 березня встигли замінити 391 особу.

В окрузі №19 постанову про заміни у складі ДВК відповідна ОВК прийняла 18 березня. Таким чином, у складі ДВК в цьому окрузі замінили 48 представників від десяти кандидатів у Президенти. Так, 13 осіб замінили за поданням Володимира Зеленського, сім – за поданням Олега Ляшка та шість – за поданням Руслана Ригованова. Ще п’ятьох осіб на заміну подав Олександр Шевченко, чотирьох – Олександр Мороз. Ще по три члени ДВК замінили за поданнями Анатолія Гриценка, Юрія Бойка, Петра Порошенка та Олександра Мороза, а одного члена комісії – за поданням Віталія Купрія.

Читайте також: Матеріальну допомогу для жителів Дніпра роздають з агітацією Порошенка

16 березня відповідну постанову №14 прийняли в ОВК №20. Так, згідно з документом, у дев’яти ДВК замінили представників трьох кандидатів у Президенти. Зокрема, у складі п’яти комісій замінили представників за поданням Руслана Кошулинського, у складі трьох – за поданням Юлії Литвиненко та ще одну особу – за поданням Олександра Шевченка. Також під час засідання 18 березня прийняли постанову №15, відповідно до якої у складі низки ДВК замінили 18 осіб. Так, вісім осіб замінили за поданням Руслана Кошулинського, шість – за поданням Анатолія Гриценка та по одній особі – за поданнями від Петра Порошенка, Юрія Бойка, Віктора Кривенка та Сергія Тарути. Таким чином, загалом у складі ДВК округу №20 замінили 27 осіб.

В окрузі №21 відповідно до рішень окружної комісії станом на 21 березня замінили 219 членів ДВК за поданнями двадцяти кандидатів. Найбільшу кількість замінили за поданнями Руслана Ригованова (23 члени ДВК) та Юлія Литвиненко (20 членів ДВК). Від 10 до 20 осіб замінили за поданнями Анатолія Гриценка (19 осіб), Олега Ляшка (18 осіб), Володимира Зеленського (17 осіб), Руслана Кошулинського (16 осіб), Миколи Габера (14 осіб), Юрія Бойка (13 осіб), Ігоря Шевченка та Олександра Мороза (по 11 осіб), а також Юлії Тимошенко (10 осіб). За поданням ще низки кандидатів у складі різних ДВК округу №21 замінили до 10 членів комісії: по вісім – від Сергія Тарути та Андрія Новака, по сім – від Петра Порошенка та Олександра Соловйова, по шість – від Олександра Шевченка та Сергія Носенка, по два – від Валентина Наливайченка і Юрія Кармазіна та одного члена ДВК – за поданням Віталія Купрія.

В окрузі №22 відповідно до постанови №24 ОВК від 15 березня у низці комісій замінили 76 представників за поданнями 18 кандидатів у Президенти. Найбільше замінили представників Анатолія Гриценка (в 11 комісіях), Олега Ляшка, Ігоря Шевченка та Сергія Тарути (по вісім осіб відповідно). Ще у шести комісіях замінили представників Олександра Соловйова, у п’яти – Андрія Носенка та Руслана Кошулинського. Також по три представники у різних комісіях замінили за поданнями Юрія Кармазіна, Володимира Зеленського, Миколи Габера, Олександра Шевченка та Андрія Новака, ще по два – від  Петра Порошенка, Віталія Купрія, Олександра Мороза та Юлії Тимошенко. По одному представнику замінили від Віктора Кривенка та Юлії Литвиненко.

Також під час засідання 18 березня відповідно до постанови №26 знову замінили 27 членів ДВК за поданнями від кандидатів. Шість осіб замінили за поданням Віталія Купрія, по чотири – за поданнями Сергія Носенка та Олега Ляшка, три людини – за поданням Юрія Дерев’янка,  по дві – за поданнями Олександра Данилюка, Олександра Шевченка та Руслан Кошулинського, та ще по одній особі – за поданнями Миколи Габера, Юлії Литвиненко, Юрія Кармазіна та Андрія Новака.

Читайте також: За Порошенка на Волині агітують фейковими закордонними паспортами

Втретє заміни зробили 20 березня відповідно до постанови №31. Таким чином, замінили загалом 10 осіб: чотирьох членів ДВК за поданням Володимира Зеленського, по два – за поданнями Юрія Бойка та Анатолія Гриценка та по одному за поданнями Ігоря Шевченка та Миколи Габера.

Тож, у ДВК округу №22 вже замінили загалом 113 осіб.

В ОВК №23 рішення про заміни у складі ДВК також прийняли відповідно до постанови №24 від 18 березня. Таким чином, у складі ДВК в окрузі замінили найбільше осіб за поданням Петра Порошенка – 17 осіб, Володимира Петрова – 15 осіб та Руслана Кошулинського – 8  осіб.  Також шість членів комісій замінили за поданням Юрія Кармазіна, п’ять – за поданням Сергія Тарути та по чотири – за поданнями Ігоря Шевченка, Сергія Носенка та Андрія Новака. Ще по три заміни здійснили за поданнями Руслана Ригованова, Олега Ляшка та Олександра Соловйова, також дві особи замінили за поданням Миколи Габера. Тож загалом замінили 74 особи у складі ДВК.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook