В селі Яковичі, які входять до Березовичівської сільської ради лише 15-го липня 2016 року закрили школу, тоді рішенням депутатів Володимир-Волинської районної ради провели так звану реорганізацію малокомплектного навчального закладу.

Читайте також: Чи відкриють луцьку школу №27 до початку навчального року?

Тоді ж голова РДА Наталія Василець та голова райради Роман Гук неодноразово наголошували, що це саме реорганізація закладу, а не закриття. Тобто, коли в селі почне збільшуватися кількість учнів, тоді ж заклад зможе відновити роботу, передає БУГ.

Через два роки, про відновлення школи ніхто не говорить. 10-го серпня відбулися непланові сходи селян на яких стало відомо, що до жителів дійшли чутки про купівлю приміщення колишньої школи депутатом райради Валерієм Шпуром.

Ці чутки стали новиною і для сільського голови Юрія Ковальчука. Після телефонного дзвінка до колишньої школи приїхав сам депутат райради. Шпур розповів, що наразі триває документальне оформлення та підтвердив інформацію, що в майбутньому планує відкрити тут магазин.

Читайте також: Директорка школи на Волині змусила учня переписати екзамен, бо не повірила у 3 бали (Відео)

На диво, селянки зраділи цій новині, адже в населеному пункті немає жодного магазину.

"У нас нічого немає. Школу закрили. Магазину немає. Хай ще ФАП закриють", – з іронією говорили жінки.

Отримавши підтвердження інформації, що скоро в селі Яковичі з’явиться власний магазин, жінки звернулися до Валерія Шпура, щоб він якомога швидше розпочинав роботу, мовляв, "нам і пряник немає де купити, а хліб машина привозить". Жінки зраділи, що чутки виявилися дійсністю, адже не вірять, що хтось буде відновлювати навчальний заклад.

Шпур наголосив, що потрібно витримати процедуру з оформленням документів. Коли ж отримає всі дозволи, тоді і запрацює магазин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter