Протягом першого півріччя 2018 року на Волині зібрано 3 мільярди 250 мільйонів податкових платежів до бюджетів усіх рівнів. Таким чином, ріст сплати податків в області склав плюс 24,6% до минулорічних показників. 

Читайте також: Через корупційну схему з "євробляхами", на Волинській митниці "відмили" 40 млн доларів

Понад 642 мільйони гривень додаткових надходжень забезпечено за рахунок удосконалення процесів адміністрування, своєчасного реагування на можливі ризики несплати і завдяки високій податковій культурі більшості платників податків, − наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Динаміка росту податкових платежів, яку ми прогнозували на початку бюджетного року, – вже визначальна тенденція та вагомий бюджетний успіх першого півріччя, оскільки переконує не лише в ефективності заходів територіальних органів ДФС в питанні мобілізації податкових надходжень, а й свідчить про належний економічний потенціал регіону. Завдяки налагодженому діалогу ДФС з представниками соціально відповідального бізнесу в області стабільно виконуються завдання з наповнення держбюджету, а місцеві громади отримують передбачені кошти на вирішення актуальних питань", −  зазначає  начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Читайте також: На розвиток сільської медицини в Україні додатково направили 1 мільярд гривень

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що саме зусилля в напрямку детінізації економіки, насамперед активна протидія спробам мінімізувати ПДВ чи продовжувати практику тіньової оплати праці, своїм наслідком мають ріст податкових надходжень.

"Важливо, що ефект і значимість нашої роботи – не лише додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів. Якщо говорити про інші важливі аспекти, то ритмічне надходження податків означає впевненість і фінансову самостійність територіальних громад у власній спроможності вирішувати проблемні питання, своєчасне виконання зобов’язань державою та соціальні виплати тим, хто цього потребує саме сьогодні", − підсумувала Світлана Савчук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter