На Волині значно зменшився перелік закладів, які планували використовувати для забезпечення обсервації населення. Про це стало відомо сьогодні, 6 квітня, під час брифінгу у Волинській облдержадміністрації.

Читайте також: Чотири волинських патологоанатоми заразились COVID-19

За словами заступниці голови Волинської ОДА Тетяни Щерби, цими вихідними в області відбувся моніторинг планових місць обсервації.

"Перелік місць, які можуть бути придатними для обсервації, значно зменшився, бо вимоги дуже жорсткі. Але за необхідності обсервація буде проходити", – зазначила Тетяна Щербак.

Натомість контроль за самоізоляцією стає ще жорсткішим.

"Усі люди, які йдуть на самоізоляцію, повинні в обов'язковій формі дотримуватися її. Якщо цими людьми будуть порушуватися визначні норми, то ми змушені будемо проводити обсервацію, чим будемо намагатися уберегти людей від можливого зараження коронавірусом", – розповіла Щербак.

Читайте також: У місті на Волині зафіксували перший випадок зараження COVID-19

Нагадаємо, що відповідно до постанови Кабміну, усі, хто перетинає кордони з 1 квітня, мають йти на 14-денну обсервацію. Спочатку людей на обсервацію мали б селити у селі Згорани, де розташований дитячий протитуберкульозний санаторій. Потім – в інші санаторії та профілакторії, пізніше – обіцяли залучати готелі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook