З'явились нові дані поширення захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Волинській області та Луцьку. 

Читайте також: На Волині знову збільшилась кількість хворих та підозр на коронавірус – РНБО

Головним ситуаційним центром України створено електронну карту поширення захворюваності на COVID-19 у світі та в Україні. 

Згідно даних, на Волині, станом на 3 травня на 09:30 год, виявлено 324 випадки захворювання на небезпечну інфекцію (станом на 09:30 год. 2 травня було виявлено 315 випадків).

Крім того, як зазначається, кількість підозр на COVID-19 зросла до 1078 осіб.

Зафіксовано 6 летальних випадків від коронавірусної інфекції 2019-NCOV та зросла кількість людей, котрі одужали − 64 чоловіки.

Станом на 9:00 3 травня в Україні 11913 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 288 летальних, 1547 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 502 нові випадки.

Читайте також: Лікарка з Волині подала до суду через призначення на посаду очільника Ковельського МТМО одіозного Валентина Вітра

Нагадаємо, першою ж коронавірус на Волині виявили у 7-річної дівчинки з Гірки Полонки, тоді – у директорки Луцької міської клінічної лікарні.

Після смерті лаболаторні дослідження виявили коронавірус у померлого від серцевого нападу лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні.

Згодом COVID-19 виявили у семи медиків з відділення реанімації Луцької міської клінічної лікарні. Відомо, до того ж, що у двох пацієнток Луцької міської клінічної лікарні, які були туди госпіталізовані з пневмонією, результати аналізів у суботу, 4 квітня, підтвердили інфікування COVID-19.

У суботу, 4 квітня, стало відомо також про те, що лікар і медична сестра Волинського обласного патологоанатомічного бюро, які робили розтин хворого на коронавірус волинського лікаря-гінеколога, отримали позитивні результати тесту на COVID-19

У понеділок, 7 квітня, стало відомо про ще два нові випадки захворювання. Хворіє дворічна дитина з мамою. Діагноз хлопчика вже підтверджено лабораторно. Проживає з мамою у Володимирі-Волинському.

8 квітня у Нововолинську зафіксували перший хворий на коронавірус. Пацієнт перебуває у НЦМЛ, підключений до апарату штучної вентиляції легень. 11 квітня чоловік помер та згодом інфекцію виявили у родичів покійного.

9 квітня у місті Ковель коронавірус підтвердили у медпрацівника методом полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР).

12 квітня на коронавірус захворіли сім медиків на Горохівщині, а також захворювання виявили у цілої сім'ї на Камінь-Каширщині.

13 квітня у селі Торчин Луцького району помер 19-річний хлопецьКоронавірус у хлопця виявили посмертно.

14 квітня страшну інфекцію виявили у двох водіїв "швидкої" медичної допомоги, один випадок у Нововолинську, інший − зі Старовижівського району.

18 квітня в одного з працівників Ківерцівського районного відділу поліції лабораторно підтвердився діагноз коронавірус. У вівторок, 21 квітня, підтвердили ще 5 випадків COVID-19 у його колег.

21 квітня в Ратнівському районі підтверджений один випадок захворювання на COVID-19. Пацієнтка – жителька села Жиричі. Також в Маневицькому районі було офіційно зареєстровано перший лабораторно підтверджений випадок захворювання коронавірусною інфекцією COVID-19 у жителя селища Маневичі.

24 квітня повідомили, що у Ківерцівському районі 8 співробітників поліції захворіло на коронавірус.

25 квітня на COVID-19 захворіло шість медпрацівників та п'ятеро пацієнтів Волинської обласної клінічної лікарні.

26 квітня у Турійському районі зареєстрували першого хворого на COVID-19.

27 квітня у мешканців села Рогожани Володимир-Волинського району, підтвердили коронавірус.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook