На Волині зник чоловік, якого не посадили в колонію, бо начебто там немає місця.

Читайте також: Троє киян зі зброєю напали на волинянина (фото)

Чоловік розгулював на свободі, інформує "ТСН".

Раніше його покарали двома роками тюрми за недбале зберігання зброї – з його рушниці неповнолітній син застрелив сусідського хлопчика.

Батьки загиблої дитини були шоковані поясненням правоохоронців про те, що у колонії для злочинця не вистачило місця.

Жінка не стримує сліз і ледве знаходить сили, аби зазирнути за той паркан, де загинув її 16-річний син. "Прибіг до мене малий, каже: тітко Наташа, я випадково вистрілив Вані в голову. Калюжа крові, рана на щоці", – каже Наталія Сачук

Того фатального дня підлітки взяли в літній кухні рушницю, вона якимось чином вистрілила і поцілила хлопцю у голову. Юнак загинув миттєво, а родини, які раніше дружили і навіть кумували – в один день стали ворогами.

У поліції порушили дві справи: проти неповнолітнього сусіда, якому інкримінували вбивство з необережності, та його батька – за недбале зберігання зброї. "Він казав, що тримав її вдома в дивані. Вдома троє дітей, жінка, всі бачили, всі знали", − стверджує Наталія Сачук. 

Щодо неповнолітнього слідство досі триває, тоді як його батька ще влітку засудили на два роки. Та приблизно через два місяці  родичі загиблого зустріли його на вулиці, а в поліції пояснили, що засудженого відпустили, бо наразі в тюрмі немає вільних місць. 

Про те, що в колонії немає місць, тамтешні поліцейські казали і самому засудженому. Так стверджує його дружина. "Він до них подзвонив, щоб його забрали. Вже зібрав речі, все – вони сказали, що немає місця", – каже Оксана Боровець

Читайте також: Батьки вбитої волинянки Каті Литкіної шукають свідків злочину

Про ситуацію дізналися у прокуратурі та підтвердили, що засуджений не сидить. "У ході перевірки прокуратурою області було з’ясовано, що поліція невчасно звернулася до виконання вироку", − каже прес-секретар прокурора Волинської області Наталя Мурахевич.

Тепер дії своїх районних колег перевірять в обласній поліції. "У разі підтвердження провини поліцейських буде притягнено до дисциплінарної відповідальності", − обіцяє речник поліції у Волинській області Олег Плазовський

У Луцьку вбивцю відпустили на свободу, бо у в’язниці для нього не вистачило місця.

Одразу після розголосу засудженого знову забрали в СІЗО, а п’ять днів тому етапували. 

"Під варту його мали брати Рожищанській райвідділ поліції, всі інші дані в мене відсутні. У мене є тільки дані, що він був доставлений та відправлений для подальшого відбування покарання", − повідомив начальник Луцького СІЗО Сергій Киреєв

В’язень має відбувати покарання у Маневицькій колонії, але, за інформацією ТСН, за п’ять днів так туди і не прибув. Де він – не знають ні в поліції, ні родичі. 

Читайте також: П'яний онук до смерті забив дідуся

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter