В одній з установ Володимира-Волинського здійснюють демонтаж старих вікон і замінюють на нові. 19- го лютого на майстрів у щілинах чекав сюрприз – перелякані кажани, сон котрих потривожили раніше часу.

Читайте також: П'ятьох волинян судитимуть за вбивство двох лосів у заповіднику (фото)

Про подію розповідає активістка, захисниця тварин Ганна Доскоч.

Створіння, яких знайшли в віконних рамах, не є небезпечними, розповідає активістка. Майстри, які знайшли кажанчиків, а їх було аж 89, зібрали їх в коробку і зателефонували до місцевого ветеринара Сергія Тернова, котрий і повідомив про знахідку. Далі порятунком зайнялися активісти.

"Кажани для людей практично не мають ніякої шкоди, занесені до Червоної книги України. Фахівці стверджують, що тільки один чи два види цих створінь можуть переносити сказ, але на території Західної України їх однозначно немає. Цей вид, який ми знайшли – це руда вечірниця", – розповідає Ганна Доскоч.

Історія порятунку кажанів у Володимирі почалася ще минулого року, коли в центрільному сквері зрізували дерева і водному зі зрізаних дерев знайшли 17 голодних й виснажених кажанчиків. На щастя, малюків прихистили в зоопарку у м. Луцьк, годували, поїли, доглядали. А коли стало досить тепло, випустили на волю.

Читайте також: Скандальну норкову ферму на Волині все таки збудують: більшість місцевих підтримали рішення (фото)

"Кажанчиків готові прихистити у єдиному в Україні Центрі порятунку рукокрилих у м. Харків, співробітники якого рятують кажанів з усієї України, знають про цих істот усе і навіть більше. Вони багато вже врятували подібних тваринок і зороку рятують тисячі", – говорить Ганна Доскоч.

Активісти, які займаються захистом тварин у Володимирі-Волинському ще багато років тому створили Фейсбук спільноту "Володимир-Волинський SOS". Туди, розповідає активістка, часто пишуть люди, які знаходять безпритульних тварин. Там і опублікували інформацію про кажанчиків і про збір коштів на їх утримання.

"Ми вдячні мешканцям міста, які відгукнулися на крик допомоги. Проблема – дуже далека дорога. Але з допомогою небайдужих людей у нас все вийде!", – розповідає активістка.

Кошти на допомогу тваринам можна перерахувати на рахунок Приват банк – 5168 7427 2221 5773 на ім’я Волошина Наталія Нілівна з позначкою "кажани"!!! За отримані кошти обіцяють прозвітувати. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook