На посту "Ягодин" викрили підприємство, яке приховало від митного контролю понад 800 тисяч пачок електронних сигарет вартістю майже 16 млн гривень.

Читайте також: Журналіст викрив схему збагачення Гройсмана і Кривіцького на Волинській митниці

Встановлено, що за посередництвом сербського перевізника ця фірма доставляла через МАПП "Дорогуськ-Ягодин" "тютюновмісні вироби для електричного нагрівання" в асортименті загальною вагою понад 19 тонн. Країна-виробник товару – Італія. До митного контролю водієм вантажівки було подано документи, згідно з якими товар оцінювався у 433,6 тис доларів США, інформує прес-служба ДФС у Волинській області.

Проте волинські митники отримали у своє розпорядження документи, які оформлялися у країні відправлення. Відповідно до них цей же товар насправді коштував його покупцеві майже 495 тисяч Євро. По курсу Національного банку України на момент ввезення товару це становило 15,96 млн гривень.

За подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві відомості щодо вартості товару, електронні сигарети у кількості 880 тисяч 500 пачок підлягають вилученню. До суду скеровано справу про порушення митних правил за статтею 483 Митного Кодексу України.

Читайте також: Автоаферисти: на Волині шахраї без відома людей оформляли на них "євробляхи" (відео)

Санкція статті – штраф у розмірі 100 відсотків вартості товару з його конфіскацією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter