Волинські правоохоронці працюють у надзвичайному режимі та обіцяють завадити будь-яким провокаційним діям на період виборів президента.

Читайте також: Підтримка "старих" кандидатів зменшується: соціологи оновили рейтинг

Про це йшлося під час прес-конференції щодо забезпечення законності та правопорядку під час проведення виборів Президента України в ГУ Національної поліції у Волинській області 25 лютого, пише ІА Волинські Новини.

Начальник ГУ Національної поліції в області Петро Шпига повідомив, що поліція здійснює низку організаційно-практичних заходів для забезпечення на належному рівні проведення виборчого процесу в області. Він наголосив, що чесний виборчий процес є принциповою позицією поліції Волині. Працівники поліції обіцяють, що не допустять провокацій і порушень виборчого законодавства під час агітації з боку будь-яких політичних партій. Всі порушення, незалежно від політичних вподобань, фіксуватимуть, а винних притягуватимуть до відповідальності.

З 21 січня ГУ Нацполіції в області розгорнуло на території Волині діяльність робочих груп з питань підготовки та забезпечення публічної безпеки і порядку під час виборів президента. З 23 січня перевели ситуаційний центр ГУНП в області в надзвичайний позаплановий режим діяльності, а в територіальних підрозділах поліції розгорнули діяльність оперативних штабів.

Читайте також: Як Порошенко підкуповує пенсіонерів грошима, здертими з "євробляхерів"

Тісну взаємодію з обміну інформацією налагодили з СБУ та всіма правоохоронними структурами області. на особистий контроль Петра Шпиги взяли питання безпеки на Волині офіційних іноземних спостерігачів. Наразі реєструють всі звернення, що надходять щодо порушень виборчого процесу і протягом доби ухвалюють щодо них рішення про складення адмінпротоколу чи внесення матеріалів до ЄРДР.

Під час виборів на кожній виборчій дільниці працюватимуть по двоє працівників поліції. Для цього залучатимуть допомогу правоохоронців з інших регіонів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook