Попри обіцянки обласної виконавчої влади допомогти ДП "Волиньторф" вижити, підприємству і далі блокують роботу, не виділяючи нових площ під видобуток. А вже за 3 дні після наради в голови ОДА, який запевнив, що працювати над тим, аби врятувати заводи, туди прислали перевірку.

Читайте також: КП "Волиньторф" може зупинити свою роботу через Волинську ОДА

Про це ІА Волинські Новини повідомив директор ДП "Волиньторф" Іван Киричик.

З його слів, місцеве управління Держпраці перевірятиме завод на предмет дотримання законодавства про працю.

"Підприємство – на межі виживання. При тому, що середня зарплата становить 13,9 тисячі гривень, 416 працівників можуть просто втратити роботу та можливість годувати сім’ї. Це і є та перша допомога у вирішенні проблем заводу, яку обіцяла влада?" – зазначає директор.

Нагадаємо, тривалий час діяльність "Волиньторфу" ускладнена через те, що свого часу колишній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик саботував накази про виділення нових земель підприємству для видобутку торфу. Окрім того, працівники ДП "Волиньторф" занепокоєні можливістю приватизації підприємства.

У випадку, якщо "Волиньторфу" не виділять земель для видобутку, державне підприємство протягом трьох місяців може повністю припинити свою діяльність. У зв’язку з цим постане питання забезпечення паливом більшості комунальних установ області. Також без роботи ризикують залишитися 400 осіб.

Тим часом голова Волинської ОДА Олександр Савченко 11 грудня вирішив направити на ДП "Волиньторф" правоохоронців з перевіркою, водночас запевнивши, що робитиме все для того, щоб підприємство працювало надалі і не зупинялося.

Читайте також: Держава, власністю якої є одне з найприбутковіших підприємств "Волиньторф", своїми діями гальмує його роботу

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter