Міністр інфраструктури призначає свою коханку 24-річну Валерію Шкаброву до наглядової ради Укрзалізниці з зарплатою 160 тисяч, відповідний наказ підписав Владислав Криклій.

Читайте також: Перезавантаження Кабміну: оприлюднили прізвища потенційних міністрів та прем'єра

Таємні конкурси та космічні зарплати на стратегічних державних підприємствах: кого і як в відомстві Криклія призначають на "хлібні" посади? Історія одного з останніх скандальних кадрових призначень міністра інфраструктури.

Знайомтеся, це Валерія Шкаброва (в дівоцтві Мельничук), їй 24 роки. Лише два роки тому вона закінчила Національний авіаційний університет. Тому її кар’єрний зліт вражає, пише 5minutes.biz.ua.

На початку березня Владислав Криклій призначив Валерію членом наглядової ради державного залізничного підприємства. До слова, плата члена наглядової ради на цьому підприємстві сягає 160 000 гривень в місяць.

Валерію Віталіївну в розпорядженні визначено одним з трьох представників держави для забезпечення укладення цивільно-правових договорів.

Яким чином у відомстві відбирали кандидатів і чи має Шкаброва відповідні досвід та освіту – в міністерстві не повідомили.

Читайте також: В Україні затвердили обов'язкову обсервацію: що відомо

"Біда нашої держави зараз – це призначення людей, які переслідують зовсім інші цілі", – вважає віце-президент Морської палати України В’ячеслав Кисловський.

"Що маємо в результаті? Стратегічні державні підприємства міністерства інфраструктури залишаються обезголовленими. І комусь це дуже вигідно. Конкурси на ці високі і впливові посади – під завісою таємниці, а кадрові призначення викликають все більше питань", – пише видання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook