Протягом найближчих двох років "Vodafone Україна" планує підвищити середній чек з абонента з поточних 68 до 90 грн. Відповідно тарифи орієнтовно зростуть на третину.

Читайте також: "Неприємний подарунок": у 2020 мобільний оператор значно підвищує тарифи для абонентів

Оператор в останні кілька років вклав в інфраструктуру близько 25 млрд грн і йому потрібно повертати інвестиції. Про це повідомили представники компанії на презентації, пише Liga.Tech.

"3-3,5 долара має бути ARPU (показник, що використовується компаніями зв'язку і означає середній дохід від одного користувача за фіксований часовий інтервал – ред.) цього і наступного року", – зазначила CEO "Vodafone Україна" Ольга Устинова.

У другому кварталі 2019 року середній чек становив 61 грн, у третьому кварталі - 68 грн. При цьому кількість абонентів за цей період зросла від 19,6 млн до 19,8 млн. 

За підсумками липня-вересня 2019 року "Vodafone Україна" вийшов на показник виручки в 4,3 млрд грн, що на 29,7% більше, ніж за аналогічний період 2018-го. Показник OIBDA (аналітичний показник, що означає операційний дохід до вирахування зносу основних засобів і амортизації нематериальніх активів) збільшився на 28,9% і досяг 2,4 млрд грн, маржа OIBDA також зросла – до 54,6%. Згідно з фінзвітом, чистий прибуток оператора за вказаний період склав 887 млн грн. Основна причина збільшення доходів – зростання кількості data-користувачів і споживання послуг передачі даних.

Читайте також: В Україні з'явиться нова мобільна мережа

2018 року розмір середнього чека подолав позначку в 2 долари. Вже не можна сказати, що в Україні найдешевший зв'язок у світі – в Бангладеші тепер платять близько 1,5 долара. Хоча мобільний сервіс як і раніше обходиться українцям за приблизно тією ж ціною, що, наприклад, в Індії та Уганді.

Найвищий середній чек, за даними на грудень 2019-го, виявився у lifecell – 74,7 грн. При цьому у двох інших гравців – "Vodafone Україна" та "Київстар" – цей показник був практично однаковим і склав близько 68 грн. У серпні середній чек у lifecell становив 72,5 грн, а "Київстар" виявився оператором із середнім за розміром чеком в 66,2 грн. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook