Звільнений з полону 19–річний моряк Андрій Ейдер освідчився своїй дівчині – про те, як це відбувалось розповіла наречена Марина.

Читайте також: Полонений росіянами український моряк написав лист

"У планах було спочатку, що він вийде з літака і одразу зробить пропозицію. Але я про це не знала, мене не було біля літака, я тоді ще не прилетіла. Я прилетіла вже в госпіталь – і він вже зробив пропозицію в госпіталі. Каже: "Будеш моєю дружиною?". Я кажу: "Буду, куди я подінуся"",– розповіла Марина.

Матір Андрія каже, що сина не відмовляла одружуватись. Каже, син завжди був самостійним у своїх рішеннях, а Марина вже давно стала членом родини, бо зустрічаються вони вже три роки, пише ТСН.

Найскладнішою операцією, каже мати, була купівля обручки – прохання придбати перстень Андрій передав через адвоката ще перебуваючи за ґратами, а допомагали у цьому рідні та волонтери.

З датою весілля Андрій та Марина ще не визначились. Попередньо думають одружитись наступного року.

Читайте також: Поранений український моряк зателефонував дівчині та розповів про свій стан

За словами звільненого матроса, у полоні найкращим моментом для нього було отримання листів від українців. Юнак надзвичайно вдячний небайдужим громадянам за підтримку. Він також розповів, що російські цензори у "Лефортовому", перед відправкою його кореспонденції, вносили свої правки. Зокрема, коли хлопець писав у листах додому "Слава Україні!", тюремники закреслювали це.

Найближчим часом він планує зайнятися своїм здоров'ям, пройти повне медичне обстеження й вилікуватися. Також незабаром вийде його збірка віршів. Юнак розповідає, що навіть у полоні не полишав писати їх.

Захоплений російськими силовиками матрос зізнався, що нині для нього найважливіше проводити якнайбільше часу з рідними. Вони багато говорять про життя, хлопець ділиться із ними висновками, які зробив.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook