Прийдешню зиму переживуть не всі. Європейцям загрожує найсуворіша зима за останні сто років.

Читайте також: В Україні прогнозують заморозки

Про це пише U-News.

Згідно з розрахунками вчених, різка зміна клімату буде спровоковано відразу двома природними явищами – настанням періоду зниження сонячної активності та зміною напрямку потоків повітряних мас. І тоді циклони зі сніговими буревіями, змінюючись антициклонами з арктичними морозами, почнуть терзати всю Європу ужез кінця осені.

Таких висновків дійшли кліматологи. Вони з'ясували, що  підвищення температури в Атлантиці на долі градусаспричинить відхилення океанських течій і напряму повітряних потоків, а це звичайно не несе нычого доброго.

Власне кажучи, зміни вже почалися, і зараз вони проявляється в декількох сценаріях: урагани, один за іншим штурмують Антильські острови і південне узбережжя США. А згодом слід чекати зимових аномалій, з рекордними морозами та снігопадами.

Читайте також: На Волині очікуються сильні пориви вітру

А тим часом наше Сонце, після нинішніх надпотужних спалахів, переходить у фазу різкого зниження активності – до такого низького рівня вона не опускалася з 17 століття! І в сукупності це загрожує Європі морозами в 25-30 градусів, часом до мінус 35-40.

Але якщо сибірякам люті морози і сніг до вікон другого поверху не дивина, то європейці сприймуть такі зміни як початок апокаліпсису.

Це загрожує чимось на кшталт того, що всі ми вже бачили в блокбастері "Післязавтра", от тільки ми побачимо більше реальних кошмарів.

Дійсно, черговий сніговий колапс ми як-небудь переживемо: пішки доплентаємося через кучугури на роботу, навіть потерпимо добу без електрики. Але нестерпні для нас морози можуть не пережити багато людей.

Для нашої країни важливо, чи готові ми до зими і як ми її переживемо.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter