На Житомирщині наклала на себе руки Світлана Чигира – мати військовослужбовця 13-го батальйону 95-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Віталія Лайчука, якого 1 червня знайшли мертвим на місці служби в Херсонській області, неподалік від адмінмежі з окупованим Кримом.

Читайте також: Атовця, якого шість років вважали зниклим безвісти, поховали у рідному селі (фото)

49-річна Світлана Чигира викладала в природничо-екологічному ліцеї в селі Троковичі Черняхівського району. Про її смерть у неділю повідомили на сторінці Троковицького ліцею в фейсбуці.

Віталій Лайчук був виявлений із простреленою головою. Тіло сина віддали матері в день її народження.

Рідним 23-річного військовослужбовця повідомили, що він, імовірно, він скоїв самогубство – застрелився із табельної зброї. Проте мама та інші члени родини в це не повірили.

Сестра загиблого Ірина Назарова написала в соцмережі, що Віталій був офіцером, командиром взводу, планував робити в будинку ремонт, купувати авто, допомагати матері.

"Людина, яка все життя була правшею, не могла поламаними руками вистрілити у ліву скроню. З такими травмами людина і не виживе. Тіло як конструктор склали і віддали", – зазначила сестра.

Читайте також: Воїн з Волині Віталій Пясецький: "У підвалі ДАПу під нами були заблоковані "кадировці", які кричали: "Ей, хахол, виході, я тєбя рєзать буду"

Як ідеться в сюжеті ТСН, мати повісилася за п’ять днів після похорону сина.

У 95-й бригаді пообіцяли надати відповідь щодо обставин смерті Лайчука за декілька днів.

У поліції ж наголошують: версія про самогубство наразі головна.

"Тілесних ушкоджень, крім тих, які він спричинив собі пострілом, на тілі виявлено не було", – сказала речниця ГУ Нацполіції Херсонщини Тетяна Пшонь.

Але, за її словами, не було і передсмертної записки, якихось телефонних дзвінків, тож причина загибелі воїна ще встановлюється.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook