Колишній глава СБУ Валентин Наливайченко розповів, чому російські спецслужби погрожували лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку.

Читайте також: На «вертольоти» Ляшка з бюджету виділили 400 мільйонів грн

Так, за словами Наливайченка, рішення про вбивство Ляшка російські спецслужби прийняли через допомогу, яку надавав політик українським військовим в зоні АТО, пише Gazeta.ua.

"Я вам розповім одну історію про 2014 рік. Я сам був на передовій – в Луганську, і нікого, крім Олега Ляшка з командою, там не бачив. Тільки за це йому пішли погрози від російських спецслужб", – розповів тодішній глава СБУ в ефірі телеканалу NewsOne.

Політик зазначив, що його відомство зробило все необхідне для захисту Ляшка.

"Що зробили професійні офіцери СБУ, якими я керував? Завели справу щодо захисту Ляшка, щоб його не знищили. А я стверджую, що ворожі спецслужби по ньому "працювали". Ми затримали тих, хто погодився виконати замах на нього. Таким чином Олега Ляшка убезпечили", – підкреслив Наливайченко.

Відзначимо, про загрозу своєму життю від російських спецслужб повідомляв і однопартієць Ляшка – Ігор Мосійчук, на якого також було скоєно замах.

"Ні для кого з ворогів Кадирова - Путіна небезпека не минула. Ми живемо в постійному очікуванні нових замахів і нових найманих вбивць", – заявляв політик.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook