Народний депутат Ігор Гузь у Зимному зустрівся за круглим столом із усіма головами об’єднаних громад округу № 19, а також - Смідинської ОТГ. Сторони напрацювали пріоритетний план розвитку громад та акцентували на важливості формування інформаційної політики.

Читайте також: Пенсіонерам системи МВС перерахують пенсії

"Під час традиційних зустрічей в ОТГ, щоразу працювали з головами над узгодженням дій щодо пріоритетного розвитку громад, налагодженням комунікації. У майбутньому пропоную запрошувати на такі заходи обласних чиновників, щоб вирішувати нагальні проблеми. Наприклад, до мене звертаються з тим, що ліс ріжуть і спалюють, а на дрова його людям не віддають. У перспективі будуть створюватися центри безпеки громад. Наразі доцільно говорити про створення муніципальної варти, нестачі дільничних, груп оперативного реагування у громадах", - зауважив парламентар. Адже, сьогодні в ОТГ, де проживає більше десяти тисяч жителів, працює всього один дільничний.

На продовження теми безпеки, підприємець із Володимира-Волинського Андрій Кандиба презентував присутнім систему безпеки та відеонагляду, на якій спеціалізується. Це викликало неабияку зацікавленість у голів ОТГ. Адже в частині громад планується доукомплектування існуючої системи відеонагляду, а в решті – її встановлення.

"Ми не змушуємо, а презентуємо, коментуємо побачене і почуте. Мені подобається принцип: свій до свого по своє. І це - дієво", - впевнений обранець.

У 2018 році залишаються пріоритетними для депутата відвідування найменших населених пунктів округу та їх підтримка. Крім того, це – продовження програми зі встановлення дитячих майданчиків та спортивних полів, рекреаційна діяльність. А ще – забезпечення інтернетом найвіддаленіші куточки Прибужжя.

Голова Зимнівської ОТГ В’ячеслав Католик розповів про інвестиційну привабливість громади, перспективи розвитку та потенціал її мешканців. Ділячись досвідом, він нагадав, що вперше на Волині Центра з надання адмінпослуг відкрили сааме в їхній громаді. Це вдалося за сприяння команди нардепа у написанні проекту для Канадського фонду місцевих ініціатив.

Учасники зустрічі також ознайомилися з діяльністю ПрАТ "Мікроклімат", що функціонує на території тієї ж Зимнівської ОТГ. На підприємстві з 1990-го року виготовляють чисті приміщення, які використовують і в харчовій промисловості, для облаштування операційних блоків. Їх створюють для виробництва спеціальних видів продукції: ліків, електроніки, ракет. Приміром, установа своїми потужностями забезпечила чистими приміщеннями перинатальний центр у Рівному та ще незавершений такий же медзаклад у Луцьку. Крім того, тут виготовляють серію моделей для складання виробів із шліфованої фанери.

До слова, така зустріч депутата Верховної Ради Ігоря Гузя з головами ОТГ відбулася вже вдруге. Перша – на території Павлівської ОТГ. Наступний захід з обговорення плану розвитку громад запланували вже провести в одній із громад Любомльського району.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter