Депутат пояснила, що ухвалила це рішення через те, що вони з прем'єр-міністром не знайшли спільної мови та не спрацювалися.

Читайте також: Генпрокуратура розслідує декілька кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук склала повноваження представника уряду в парламенті. Про це вона сказала в коментарі журналістам, – првідомляє УНІАН.

"Я вирішила скласти повноваження представника Кабінету міністрів України в парламенті, позаяк ми не знайшли спільної мови з прем'єр-міністром, ми не спрацювалися", – сказала Верещук.

Вона зауважила, що це була її ініціатива: "Я вважаю, що ми маємо різні бачення у підходах щодо комунікації між Кабміном і парламентом", – пояснила депутат і навела приклад, що необхідно було професійніше працювати з депутатами та зважати на їхню думку.

"Я розумію, що і Кабмін має свою позицію, і ті методи, і форми комунікації, які пропонувала я, на сьогодні не є ефективними. І я поважаю і позицію Кабміну, але і залишаю за собою прав також мати свою позицію", – зазначила Верещук.

Читайте також: З фракції "Слуга народу" виключили двох депутатів

На уточнення, чи її вмовляли лишитися, вона зазначила, що не вмовляли, це був діалог. "Ми зійшлися на тому, що краще я напишу заяву", – сказала вона.

Нагадаємо, що 13 листопада Верховна Рада схвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обороту земель сільськогосподарського призначення" (№2178-10), яким передбачено впровадження ринку землі в Україні з 1 жовтня 2020 року. Рішення підтримали 240 депутатів, проти – 52, утримались – 57, не голосували – 16. При цьому 227 голосів – від фракції "Слуга народу", 13 – від позафракційних депутатів. Решта утрималися або голосували проти законопроекту, зокрема, "Європейська солідарність", "ОПЗЖ" і "Батьківщина" одноголосно голосували проти. Зокрема, Верещук була серед тих депутатів, які утримались. 14 листопада Верещук повідомила, що 15 листопада планує обговорити з прем’єр-міністром питання про перебування на посаді представника уряду в парламенті.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook