Закон "Про президента", який передбачає обмеження повноважень та процедуру імпічменту глави держави, готувався для лідера ВО "Самопоміч" та колишнього кандидата у президенти Андрія Садового. Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявила депутатка від "Самопомочі" та авторка законопроекту Оксана Сироїд, інформує ТСН.

Читайте також: "Це удар "під дих" Зеленському і 73% українців", – Разумков про закон "Про президента"

лідер партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко зазначив, що законопроект про повноваження президента України є неконституційним, а його положення руйнують вертикаль влади.

Він запевнив, що з повагою ставиться до "Самопомочі" та її лідера, але запропонований законопроект про обмеження повноважень президента вважає поганим.

"Цей закон підступний. Він непрофесійний абсолютно. Цей закон не можна реєструвати, він не пройде Конституційний суд, Зеленський чи будь-хто інший не має права його підписувати – повинен заветувати. Чому? Він кардинально обмежує конституційні, я наголошую, повноваження президента", – заявив політик.

Читайте також: Зеленський може обійти меншість у парламенті і усі "обмеження" завдяки одному кроку

Він наголосив, що документ передбачає позбавлення права глави держави права призначати голів МЗС і Міноборони, СБУ, служби зовнішньої розвідки та керівників областей, а запровадження надзвичайного стану перекладає на керівника уряду. Гриценко обурився, що присутня в студії віце-спікер Оксана Сироїд відстоює цей законопроект.

"Ви знаєте, як юрист, що це суперечить Конституції. Тим не менше, проект з’явився. Як він міг такий з’явитись?", – запитав політик.

"Якби Парубій здуру поставив на голосування, і він пройшов у першому читанні – це була б катастрофа для країни. Це був би зразу конфлікт на рівному місці, причому авторства "Самопомочі", – заявив Гриценко. Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/pidstupniy-i-neprofesiyniy-gricenko-zhorstko-rozkritikuvav-zakonoproekt-samopomochi-pro-prezidenta-1336239.html

У полеміці він звинуватив Сироїд у нечесності. Вона ж заперечила озвучені Гриценком претензії.

"Я бачу нещирість. При тому, що я з повагою ставлюся до "Самопомочі" і точно ми будемо разом у парламенті. Але щоб ми не робили таких нещирих кроків", – зауважив на це лідер "Громадянської позиції".

Гриценко додав, що законопроект про президента є помилкою, і її слід визнати.

"Ось цим слід просто погодитися – і все. І забути цю тему надалі", – заявив він. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook