У російській соціальній мережі «Вконтакті» поширюється нова небезпечна гра «Червона сова», яка закликає дітей та підлітків до самогубства. Про це повідомила народний депутат України Ірина Констанкевич у своєму запиті до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Читайте також: Ірина Констанкевич: Верховна рада призначила премії освітянам


Нардеп зауважила, що українська молодь вже не вперше зазнає таких впливів, адже у лютому 2017-го року країну сколихнули десятки смертей дітей через гру «Синій кит». 
«Вконтакті» офіційно заборонена соціальна мережа, проте українці продовжують нею користуватися. Зокрема, діти і підлітки. Як повідомляється у журналістських розслідуваннях, в соцмережі «Вконтакті» з назвою «Красная Сова» є закриті спільноти, одна з них, найбільша, має 630 підписників. За проведеним журналістським експериментом, гравців змушують не спати, дитину перетворюють фактично на зомбі. Потім починаються завдання: спочатку куратори наказують порізати руку й надіслати їм фото для підтвердження. На виконання завдання – 2 години. Останнє завдання – суїцид, за невиконання якого починають погрожувати й шантажувати», – повідомила Ірина Констанкевич.


Парламентар також зауважила, що, за інформацією Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, вже є жертва цієї гри – 14-річна киянка, яку знайшли в Умані з порізами на руках, повністю розібраним на деталі телефоном та інструкцією в кишені для подальших дій. 


«Я закликаю правоохоронні органи перевірити інформацію, поширену в ЗМІ та Уповноваженим Президента України з прав дитини Миколою Кулебою щодо нової інтернет-гри «Червона сова», яка пропагує самогубство та вжити заходів щодо запобігання її негативних наслідків. Також прошу надати інформацію про вжиті заходи щодо запобігання поширенню суїцидальної гри «Синій кит», – підсумувала народний депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook