У Великобританії надали політичний притулок для екс-керівника держконцерну "Укрспецекспорт", екс-депутата від округу №20 на Волині, Сергія Бондарчука.

Читайте також: Затримана сутенерка з Луцька обслуговувала суддів, депутатів та митників

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник генерального прокурора Євген Єнін, передає УНІАН. 

"Герой України побоявся постати перед українським правосуддям за свої корупційні злочини... і попросив політичного притулку в Британії… Прикро, що британський суд такий притулок надав, попри зусилля українських та британських прокурорів... На щастя, кейс Бондарчука не правило, а прикре виключення - за останні пару років Генпрокуратура достала вже не одного екс-чиновника з-за кордону - кількість "безпечних місць" на карті світу невпинно звужуватиметься і надалі!!!", – написав він.

Довідково.

Читайте також: У Луцьку дівчину і хлопця, які знімали та продавали "полуничку" в Росію, затримали правоохоронці

Бондарчук був генеральним директором ДК "Укрспецекспорт" з 2005 до 2010 року. Генпрокуратура інкримінує йому заволодіння коштами "Укрспецекспорту" на суму понад $7 млн. Інтерпол оголосив екс-голову "Укрспецекспорту" в розшук. У травні 2016 року стало відомо, що Бондарчук попросив політичного притулку у Великобританії.

Сергія Бондарчука затримали в Лондоні 15 березня в рамках екстрадиційного процесу. Але незабаром за нього внесли заставу і він вийшов на свободу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter