Група народних депутатів збирається попросити Конституційний суд перевірити легітимність закону, який дозволив Юрію Луценку отримати посаду генерального прокурора.

Читайте також: Луценка чекають у суді через скандальну рекламу на радіо і ТБ

Про це повідомив позафракційний депутат Віктор Чумак на спільному брифінгу з декількома своїми колегами в парламенті у вівторок, передає Інтерфакс-Україна.

"45 народних депутатів підписали конституційне подання щодо визнання цього закону неконституційним з мотивом порушення регламенту", – сказав він.

За словами нардепа, всі 45 підписів під поданням перевірені апаратом Верховної Ради, завірені його печаткою та підписами.

"І це конституційне подання цього тижня буде передано до Конституційного суду", – пообіцяв Чумак.

Він пояснив, що йдеться про закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо діяльності Генеральної прокуратури, який був ухвалений 12 травня 2016 року.

Читайте також: Луценко може залишити прокурорське крісло за однієї умови

Депутат зазначив, що даний закон "відрізняється своїм цинізмом".

Він нагадав, що відповідний проект закону був внесений до ВР о 9 ранку 12 травня, о 9:15 його розглянув профільний комітет, об 11-й за нього проголосували в сесійній залі парламенту, цього ж дня його підписав спікер парламенту і президент України, після чого закон опублікували в офіційному виданні.

"Це той проект закону, який дав можливість зайняти посаду генерального прокурора Юрію Віталійовичу Луценку і змінив усі правила призначення на посаду генерального прокурора", – сказав Чумак.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter