Вранці 4 жовтня народні депутати від УКРОПу вийшли до трибуни Верховної Ради з вимогою заборонити пропаганду "руского міра" в Україні. Парламентарі Олександр Шевченко, Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Віктор Шевченко, Олександр Дубінін, Валентин Дідич та інші патріотично налаштовані народні обранці закликали ухвалити законопроект УКРОПу № 9139 "Про внесення змін до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" (щодо засудження та заборони "російського світу" ("руского міра") в Україні)".

Читайте також: "Пропа*андони" із "Раша ТіВі" забилися в істериці через законопроект Олександра Шевченка про заборону "русского міра" в Україні (відео)

"Імперська політика "руского міра" обламає свої гнилі зуби об Україну й українців. Ми, депутати Верховної Ради, повинні поставити заслін на шляху російського шовінізму та вирізати ракову пухлину "руского міра", – заявив співавтор законопроекту, учасник президентських праймеріз УКРОПу Олександр Шевченко.

Нардеп зазначив, що ідеологією "руского міра" кремлівське керівництво нині обґрунтовує своє підле вторгнення в Україну. На думку укропівця, за красивою обгорткою прихована пропаганда російського великодержавного шовінізму, імперіалізму, нацизму, розбрату та ненависті.

"Це був перший елемент підготовки до великої війни проти нас, проти громадян України всіх національностей – українців, росіян, кримських татар, болгар, євреїв, румунів та всіх інших. Тих, хто жив у мирі й злагоді на нашій українській землі", – зауважив нардеп.

Він зазначив, що після тимчасової дезорганізації у 2014 році нині проповідники "руского міра" знову піднімають голову. Наприклад, українці зараз є свідками політичного ренесансу кума Путіна Віктора Медведчука. Його заробітки на монопольному ринку скрапленого газу в Україні використовуються й для диверсійної ідеологічної роботи на території нашої держави.

"Проповідники "руского міра" вже мріють про політичний реванш. Переконаний, що російський фашизм в Україні не пройде", – наголосив політик.

Читайте також: "Нинішня влада показала свою нікчемність, тому потрібно сказати їй "до побачення", – Олександр Шевченко

Олександр Шевченко нагадав, що реєстрація законопроекту № 9139 у Верховній Раді викликала на російських пропагандистських телеканалах справжню істерику.

"Ідеологія "руского міра" в Україні має бути заборонена. Вона приносить лише страждання всім українцям", – переконаний Олександр Шевченко.

У відповідь на виступ укропівця голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв протягом дня запропонувати народним депутатам включити законопроект № 9139 до порядку денного.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter