За останні роки число громадян, які постійно проживають в Україні, скоротилося на 10 млн чоловік.

Читайте також: Стало відомо, скільки українців вживає алкоголь

Незважаючи на те, що офіційна статистика оцінює кількість громадян України в 42 млн чоловік, в країні реально проживає близько 32 млн чоловік, і це оптимістичні оцінки, заявив екс-міністр праці Михайло Папієв в ефірі телеканалу ZIK.

За його словами, до подій 2014 року країну залишили 5 млн осіб і стільки ж поїхали вже після «Революції Гідності».

«Зовні Україна виглядає сильною державою. За статистикою, українців сьогодні 42,3 мільйона, тобто це потужна європейська держава. За розрахунками, які ми провели разом з експертами та Інститутом демографії Академії наук України, зараз оптимістичний показник – 32 мільйони громадян України», – сказав Папієв, при цьому він уточнив, що при підрахунку не враховувалося населення Криму, ДНР і ЛНР.

«Якщо взяти тих громадян, які виїхали за межі України, тому що вони не змогли в Україні знайти роботу і змушені сьогодні працювати за кордоном, то їх виходить близько 10 мільйонів. Тобто їх було близько 5 мільйонів до 2014 року і після подій 2014 року ще 5 мільйонів наших громадян виїхали. Це найбільша біда, тому що виїжджають люди в більшості своїй в працездатному віці, в репродуктивному віці. І коли сьогодні говорять про пенсійну реформу, то потрібно, щоб уряд набрався сміливості і чесно сказав молодим людям до 35 років, що в цих умовах, коли ми є вимираючою нацією, як би це не звучало сумно, і в той час, коли у нас демографічна криза, коли у нас старіюче населення, перспектив пенсійного забезпечення у молоді до 35 років немає», – резюмував Папієв.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook