Зростання грошових активів, нові квадратні метри, люксові автівки і навіть авторські права на книги – 2017 рік видався доволі продуктивним для членів Кабінету міністрів.

Про це йдеться в дослідженні журналістів "Bihus.Info".

Читайте також: Депутат Волиньради живе на утриманні у дітей в будинку площею 12 квадратних метрів

Як стало відомо, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман був дуже зайнятий економічними питаннями, які стосуються держави. Зокрема, аби залучити інвестиції в Україну, він навіть звертався за допомогою до засновника компанії "Tesla" Ілона Маска, щоправда, ця спроба зазнала краху. Втім, дружина Гройсмана Олена, купила в 2017 році новий автомобіль Mercedes-Benz GLE 350d. Окрім того, вона отримала в спадщину 1,5 тисячі квадратних метрів землі і житловий будинок у Вінниці площею 26,3 кв. м. Грошові активи родини Гройсманів за 2017 рік зросли на 16 млн гривень.

 

Навідміну від Прем'єр-міністра, у декларації Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з’явилося три авторських права на українську, російську та англійську версії книги "Ленін з нами?". Також у 2017 році голова МВС ліквідував "Трастову компанію Авакова" і став беззаперечним лідером серед членів Кабміну із зростання грошових активів – за рік його статки зросли на 105 млн гривень.

 

Читайте також: Ляшко у 2017 році заробив більше, ніж Гройсман і Порошенко – декларація

А от Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш гроші навпаки витрачав – у 2017 році він придбав машиномісце і квартиру у Києві площею 93 кв. м. Загалом покупки обійшлися йому в 2,5 млн гривень.

 

А от Міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий збіднів на 2 млн гривень, також з його декларації кудись зникла 223-метрова квартира, яку він нібито орендував у рідного батька. Проте, у ній з’явилася плавуча дача, на оренду якої міністр витратив 63 тисячі гривень.

 

Майновий стан міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака зазнав у 2017 році відносно незначних змін. Його дружина Орися продала свої частки у двох компаніях – виробничо-рекламному агентстві "Візуальні комунікації" та ТОВ "Волинські рекреації". Загалом статки міністра зросли на 627 тисяч гривень.

 

Міністр юстиції Павло Петренко переїхав із однієї орендованої квартири площею 109 кв. м в іншу, на 151 квадрат. Нове помешкання Петренка знаходиться в елітному будинку Pechersk Hills Residence, що у провулку Мічуріна, 28. Проте, Петренко продав свій Land Rover і накопичив 2,3 млн гривень грошових активів.

 

Подався в орендатори і Міністр інфраструктури Володимир Омелян. У його декларації за 2017 рік додалася оренда 270-метрового будинку в селі Іванковичах поблизу Києва і 1296 кв. м землі під ним. Орендує їх дружина Міністра Світлана Бевза у 25-річної Христини Бевзи, яка, імовірно, доводиться їй родичкою. Також у декларації Омеляна з’явилося право користування BMW Х5 брата і Ford Fusion Comfort матері. Свою ж Volvo S80 він продав. Окрім цього, у жовтні 2017 року дружина Міністра заснувала ТОВ "Марк.Ком", яка спеціалізується на шитті одягу.

 

Читайте також: У минулому році доходи Гройсмана перевищили доходи Порошенка

Дещо змінилися у 2017 році і статки дружини Міністра оборони Степана Полторака. Вона отримала в подарунок від матері автомобіль Mini Cooper і продала 40-метровий будинок і землю під ним. Щодо грошових заощаджень, то вони зросли на 1,5 млн гривень, натомість зникло право користування автомобілем Mazda 3.

 

Натомість, у декларації Міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика з нової нерухомості з’явилися лише два машиномісця загальною площею 30 кв. м. А свої ж 288-метрову квартиру на Хрещатику, 561-метровий будинок у Козині та 1880 "квадратів" землі Міністр у 2017 році переписав на дружину. Також, від продажу двох автівок – Mazda 6 і ВАЗ 21065, грошові активи подружжя збільшилися на 1,5 млн гривень.

 

А от Міністр молоді та спорту Ігор Жданов у 2017-му продав Toyota Camry і пересів на Volkswagen Passat.

 

Декларації ж інших членів Кабміну залишилися без суттєвих змін у порівнянні з минулим роком.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter