Наступний етап карантинних послаблень з 10 червня у Волинській області не відбудеться.

Читайте також: "Ситуація невтішна": у Луцьку продовжує зростати кількість хворих на коронавірус

Не запроваджувати з 10 червня 2020-го року на території області послаблень протиепідемічних заходів, а також скасувати перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому). Таке рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС, що відбулося під керівництвом голови ОДА Юрія Погуляйка сьогодні, 9 червня 2020-го року, повідомляє Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Нагадаємо, що на попередньому засіданні комісії через високу захворюваність ряд послаблень вже скасували. На жаль, як відзначила заступниця голови облдержадміністрації Тетяна Щербак, ситуація в області за кілька днів погіршилася вдвічі у порівнянні з періодом карантину, тому послаблювати карантин на Волині не будуть.

Зокрема, збільшилась кількість та географія нових вогнищ. Нові осередки спалахів виявлені в Турійському, Ратнівському, Камінь-Каширському та Луцькому районах. Хоча минулого тижня найбільше випадків реєструвалося у Ковельському та Володимир-Волинському районах.

Так, в Ківерцівському районі інцидентність становить 44 (норма на більше 12 на 100 тис. населення), в Луцькому – 26, в Камінь-Каширському – 25,1, у Володимир-Волинському – 22,29, в Турійському – 19,3, Ратнівському – 17,37, в м. Ковель – 17,37 та м.Луцьку – майже 19. Загалом у Волинській області інцидентність на сьогодні становить 16,48.

"За останні декілька днів ситуація погіршилася вдвічі у порівнянні з періодом карантину, тому на послаблення обмежень ми не маємо права. Це означає – ми не переходимо до наступного етапу послаблення. Тобто, не відкриваємо санаторії, ресторани, не проводимо спортивні та релігійні заходи, не дозволяємо відвідування закладів дошкільної освіти, роботу закладів фізичної культури, відвідування занять у групах більше, ніж 10 осіб в закладах освіти, перевезення пасажирів залізничним транспортом в усіх видах внутрішнього сполучення (приміському, міському, регіональному та дальньому) взагалі відміняємо. Фактично, ми не переходимо до наступного послаблення карантину. Діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях – теж під забороною. Залишається працювати громадський транспорт та магазини, але з суворим дотриманням карантинних протиепідемічних вимог", − розповіла Тетяна Щербак.

Читайте також: На Волині підтвердили ще +27 випадків інфікування COVID-19

Окрім того, відбудеться посилення протиепідемічних заходів у Ратнівському та Ківерцівському районах. Зокрема, на в’їздах та виїздах з села Річиця Ратнівського району, міста Ківерці та селища Олика Ківерцівського району діятимуть карантинні пости.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook