Національний банк України заявив, що створив необхідні умови для запуску в Україні платіжної системи Apple Pay.

Читайте також: В Україні незабаром з'явиться "Apple Pay"

"На нормативному рівні Національний банк створив всі умови для можливості успішного використання на території України таких платіжних сервісів як Apple Pay", – повідомили в Нацбанку на запит видання Finclub.

При цьому запуск системи в Україні залежатиме від домовленостей між компанією Apple Pay, зацікавленими банками-емітентами платіжних карток та міжнародними платіжними картковими системами.

Старт роботи Apple Pay в Україні буде залежати від досягнення домовленостей між зацікавленими банками-емітентами платіжних карток, міжнародними картковими платіжними системами і компанії Apple Pay. При цьому розгалуженість мережі цього сервісу залежатиме від кількості банків-утримувачів платіжних терміналів з можливістю безконтактної оплати, які будуть готові до співпраці з Apple Pay. За даними НБУ, вже 70% мережі торгових терміналів країни забезпечують можливість безконтактного прийому карток.

Крім того, в кінці минулого року Національний банк надавав представникам компанії Apple аналітичні відомості про обсяги і потенціал українського платіжного ринку.

Читайте також: Через придбання ґаджета від Apple в українця відібрали субсидії

Нацбанк констатував, що в Україні продовжує спостерігатися динаміка зростання безготівкових розрахунків, частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за минулий рік зросла на 3,8% і становить 39,3%. Відповідно спостерігається зростання в сегменті безконтактних платіжних карток, а саме збільшення кількості карт на 37,8% (з 2 млн до 2,7 млн).

Apple Pay дозволяє оплачувати покупки за допомогою смартфона Apple, до якого прив’язана банківська карта, на безконтактному терміналі. Для цього достатньо піднести iPhone до терміналу, попередньо авторизувавшись в службі за допомогою Touch ID, Face ID або пароля.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter