Нацбанк ввів в обіг дві пам'ятні монети номіналом 20 і 5 грн. Монети присвячені Національній академії наук України.

Читайте також: Українцям дозволять купувати валюту онлайн

Монета номіналом 20 грн виготовлена зі срібла 925 проби. Маса монети − 62,2 г, тираж – 2,5 тис. шт, повідомили у Нацбанку, пише Gazeta.ua.

На аверсі монети розміщено малий Герб України. У центрі на матовому тлі написи, що стосуються закону про заснування Національної академії наук. Унизу монети знаходиться відбиток печатки Української держави. 

На реверсі монети у центрі зображено жовту будівлю Президії Національної академії наук, по колу розміщено портрети президентів академії з підписами.

Монета номіналом 5 грн виготовлена з нейзильберу. Її випустили тиражем 40 тис. шт. На аверсі монети розміщено малий Герб України. Унизу монети − логотип Банкнотно-монетного двору НБУ. 

На реверсі монети знаходиться портрет Володимира Вернадського на тлі будівлі Президії Національної академії наук України.

Читайте також: Незабаром в Україні стрибок долара очікується до 60 гривень

25 вересня Нацбанк ввів в обіг банкноту номіналом 20 грн зразка 2018-го. Купюра має оновлений дизайн та удосконалену систему захисту. Нова банкнота є законним платіжним засобом. Тобто обов'язкова до приймання всіма фізичними та юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України. Перебуватиме в обігу разом із банкнотами 20 грн зразка 2003-го.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter