Всі овочі в більшій чи меншій мірі корисні для здоров'я, проте багато фахівців на перше місце в рейтингу сприятливого впливу на організм ставлять спаржеву капусту. Броколі, багата клітковиною і корисними мікроелементами, стабілізує роботу всіх органів і продовжує людині, щодня її вживає, життя, пише Хроніка.інфо.

Читайте також: Полуниця: 7 фактів, які змусять вас їсти її

Як стало відомо, броколі здатна запобігти розвитку багатьох серйозних захворювань, налагоджує обмінні процеси, сприяє нормальному функціонуванню кишечника, а також покращує роботу серцево-судинної системи, знижує ризик інфарктів та інсультів, а також підвищує ефективність імунітету. Продукт знижує ймовірність формування певних типів ракових утворень, наприклад, онкології товстої кишки, яєчників, молочних залоз. Клітковина, яка присутня в спаржевій капусті, здатна природним шляхом очистити кишечник, привести в норму діяльність травної системи.

Читайте також: Правила здорового харчування, які виявились брехнею

До складу броколі входить безліч вітамінів групи Е, A, РР, К, С і U, що допомагає в загоєнні виразок. Завдяки різним мікроелементам чудодійний овоч благотворно впливає на розвиток клітин і тканин, забезпечує здоров'я і нормалізує ріст волосся, зміцнює нігті. Компоненти корисного продукту сприяють кровотворенню, а бета-каротин, який вважається вітаміном молодості і краси, додасть шкірі свіжості і пружності. Крім того, спаржева капуста допоможе в подоланні депресії, так як в його склад входять ендорфіни – "гормони щастя".

Фахівці не радять людям з підвищеною кислотністю шлунка вживати овоч в сирому вигляді. Протипоказана броколі тим, у кого спостерігається непереносимість клітковини. Не рекомендується готувати зі спаржевої капусти бульйони і обсмажувати на сильному вогні з додаванням великої кількості жиру. У більшості випадків дієтологи радять вживати броколі якомога частіше.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter