Американські експерти з охорони здоров'я передбачили, що сезонна епідемія грипу взимку 2019-2020 років може виявитися дуже важкою в порівнянні з іншими спалахами інфекції за останні 15 років. На це вказує те, що широке поширення вірусів певних штамів почалося раніше, ніж звичайно на кілька місяців.

Читайте також: Як правильно пити таблетки та капсули

Про це повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

За словами фахівців, ті типи вірусів грипу, що викликають інфекції в березні-квітні, в даний час заражають людей в південних штатах США. Цей різновид інфекції не становить серйозної небезпеки для людей похилого віку, на яких зазвичай доводиться велика частка смертей, проте несе загрозу для здоров'я дітей і людей молодше 50 років.

У країні вже зареєстровано 1,7 мільйона випадків захворювання на грип, 16 тисяч людей було госпіталізовано, а число смертей досягло 900. Серед симптомів захворювання: лихоманка, блювота і діарея. Попередній сезон грипу, який був помірним, хоча і тривалим, закінчився 49 тисячами смертей і 590 тисячами випадків госпіталізації. У 2017-2018 роках епідемія грипу була більш смертоносної і забрала життя 61 тисячі людей.

Читайте також: Популярний противірусний засіб викликає мутацію вірусу грипу

Існує ймовірність, що сезон грипу досягне свого піку в цьому місяці, що було б незвичайно рано. Сезон грипу зазвичай не досягає апогею до лютого. За словами фахівців, це може бути передвісником дуже поганий епідеміологічної ситуації.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook