Вітамін С є потужним антиоксидантом, який не тільки запобігає найсерйознішим проявам процесів старіння, а й полегшує в кілька разів протягом грипу та застуди.

Читайте також: Україна зайняла перше місце у рейтингу смертності через неправильне харчування

При нестачі такого вітаміну в організмі, відбуваються збої, які можуть, в свою чергу, привести до серйозних змін в зовнішності. Особливо важливо вживати цей антиоксидант людям зі зниженим імунітетом, а також тим, хто працює або проживає в досить важких умовах, пише healthstyle.

Дефіцит вітаміну С на тій чи іншій стадії про може виявитися у будь-якої людини, найчастіше це трапляється в міжсезонні періоди, так як в цей час, організм отримує мінімальну кількість будь-яких корисних елементів.

До речі, медики ділять брак аскорбінової кислоти на два різновиди: гостру і виражену. При гострому дефіциті вітаміну С спостерігаються такі симптоми:

- проблеми з серцем;

- випадання зубів;

- збої в роботі шлунково-кишкового тракту;

- гіпотонія.

Читайте також: Як правильно пірнати на Водохреща: поради

При нестачі аскорбінової кислоти в вираженій формі можуть спостерігатися дещо інші симптоми:

- сильна кровоточивість ясен;

- ламкість і стомлюваність;

- сухість шкірних покривів;

- слабкість і апатія;

- болі в м'язах.

У той же час, ті люди, які отримують в необхідній кількості вітамін С, відзначають поліпшення стану шкірних покривів, вирівнювання кольору обличчя. Крім цього помітно поліпшується настрій, підвищується опірність організму всіляким хворобам і вірусам.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter