Як вплинуло розблокування рахунків "Луцьктепла" Мін’юстом та чи буде нам від цього тепліше. Опалювальному сезону в місті, запевняють, нічого не загрожує. Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Читайте також: У Луцьку зупинять опалювальний сезон?

Тепло в домівках лучан буде, такі втішні новини привезла з Києва директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна після переговорів у Міністерстві юстиції, проте говорити про повноцінну роботу "Луцьктепла", поки зарано. Пригадаємо, у держпідприємства виріс борг перед приватною фірмою "Тепелен", яка підконтрольна нардепу Степану Івахіву. Приватникам "Луцьктепло" має повернути 28 мільйонів гривень. Саме таку тепло постачальнику міста озвучили вже в суді. Директорка "Луцьктепла" стверджує, що борг за оренду котельні на Карбишева, 2 роздутий внаслідок шахрайських схем. Після численних судових засідань рівненський суд видав постанову про розблокування рахунків "Луцьктепла", а під час візиту луцької делегації до столиці рахунки підприємства погодились розблокувати на що "Тепелен" відповів апеляційною скаргою до суду.

Виникає запитання: навіщо місту орендувати котельню через яку ледь не всі лучани ризикують залишитися без тепла?  Виявляється, що поки альтернативи немає, однак є проект будівництва теплоелектростанції, а до цієї котельні прив’язані увесь 40-й та 33-й квартали міста.

 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook