Дослідження вчених з Університету Торонто показує, що спогад про каву або погляд на речі, які нагадують нам про каву, здатні пробудити наш мозок. В результаті ми стаємо більш уважними і зосередженими.

Читайте також: ТОП-3 небезпечні алкогольні напої

"Кава є одним з найпопулярніших напоїв, і багато чого відомо про її фізіологічний вплив, проте практично ніхто не вивчав її психологічного значення. Іншими словами, навіть нагадування про каву може впливати на те, як ми думаємо", – заявляє Сем Маглів, один з авторів дослідження, передає Р3.

Вчені вивчали ефект, званий "праймування" – як вплив тонких сигналів може впливати на наші думки і поведінку.

Дослідники хотіли з'ясувати, чи існує який-небудь зв'язок між кавою і збудженням від сигналів, з нею пов'язаних. У чотирьох окремих дослідженнях вони порівняли сигнали, пов'язані з кавою.

Читайте також: Може викликати навіть рак: Супрун дала поради, як правильно готувати шашлик

Виявилося, що учасники, які зазнали впливу сигналів кави, вважали, що час прискорюється, і мислили більш конкретними категоріями і в більш точних термінах.

Однак такий ефект був відзначений у учасників, вихованих в західній культурі. Вчені вважають, що зв'язок між кавою і порушенням не так сильна в культурах, де віддають перевагу чаю, що пов'язано з меншою кількістю в ньому кофеїну.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook