У 2018 році Волинська облдержадміністрація не змогла провести понад 1,2 тисячі тендерів, серед яких: ремонт та обслуговування доріг, будівництво навчальних закладів та спортивних майданчиків та придбання медичного обладнання. Деякі тендери були оголошені суми, що перевищують 20 мільйонів гривень.

Читайте також: Нове преміювання, напруга та брехня: як адміністрація луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

Неуспішними у 2018 році виявилися 1,23 тисячі тендерів очікуваною вартістю 636,58 мільйона гривень, організатором яких виступила Волинська ОДА, пише ІА Волинські Новини.

Найбільша кількість неуспішних тендерів припадає на управління освіти, науки та молоді – 347 та управління охорони здоров’я – 339. 81 тендер не вдалося провести успішно Луцькій РДА, 56 – Камінь-Каширській РДА, 41 – Горохівській РДА, 33 – департаменту соціального захисту населення, 31 – Любешівській РДА.

До переліку топ-10 неуспішних закупівель за очікуваною вартістю цього року увійшли:

Послуги з обслуговування наземних видів транспорту (послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Волинської області, лот №1) на суму 46,284 мільйона гривень. Замовником виступав департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА. У торгах зголосилися взяти участь двоє учасників – ПрАТ "Ковельське ШБУ-63" та Дочірнє підприємство "Волинський облавтодор" ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України". Оскільки документи облавтодору за рішенням тендерної комісії відхилили, до аукціону допустили лише одного учасника, отже, торги довелося скасувати 23 березня.

Управління соціального захисту населення Камінь-Каширської РДА відмінило торги з надання послуг з харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Камінь-Каширського району. Очікувана вартість послуг становила 40,171 мільйона гривень. Причиною скасування торгів 19 грудня стала технічна помилка через проблеми зі зв’язком.

Управління капітального будівництва Волинської ОДА скасувало торги з нового будівництва учбових приміщень в комунальному опорному закладі "Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – ліцей" на вулиці Лящука,4 в селищі Луків Турійського району. Очікувана вартість робіт становила 20,814 мільйона. Процедуру скасували 9 липня через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель. Так, визначили, що проектно-кошторисна документація потребує коригування.

Також довелося скасувати торги на будівництво дитячого садка на вулиці Лесі Українки, 30а в селі Любитів Ковельського району (коригування). Очікувана вартість робіт, замовником яких стало управління капітального будівництва Волинської ОДА, становила 20,776 мільйона гривень. Торги скасували через відсутність подальшої потреби в закупівлі товарів, робіт і послуг. Так, проект не пройшов відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що будуть у 2018 році реалізуватися за кошти ДФРР. Одночасно йшлося про відкликання коштів, виділених з місцевих бюджетів на співфінансування проекту.

У вересні управління капітального будівництва ОДА скасувало торги на капітальний ремонт та улаштування спортивного майданчика із штучним покриттям Турійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня по вулиці Володимирська,1 в селищі Турійськ. Очікувана вартість робіт становила 20,391 мільйона гривень. Торги не відбулися через відсутність учасників.

Департамент інфраструктури та туризму Волинської ОДА скасував торги на виконання поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031698 Адамчуки – Голядин – Згорани – /Т-03-02/- Нудиже – Стара Гута – Стара Вижівка км 38+000 - км 41+200 Старовижівського району. Очікувана вартість робіт становила 13,823 мільйона гривень. Взяти участь у тогах зголосилися чотири учасники: "Дорожно-строительный трест № 4 г.Брест" з Білорусі, ПрАТ "Ковельське ШБУ-63", ТОВ "Ідея" та Дочірнє підприємство "Волинський облавтодор" ВАТ "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України". Учасник торгів з Білорусі, який запропонував найнижчу ціну – 12,799 мільйона гривень, просив скасувати рішення про відхилення його пропозиції (натомість переможцем торгів визначили ПрАТ "Ковельське ШБУ-63", яке пропонувало виконати роботи за 12,8 мільйона). Тендерний комітет вирішив скасувати закупівлю 13 серпня через неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення законодавства з питань публічних закупівель.

Не відбулися торги з визначення виконавця поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031275 Тур – Заболоття км 2+000 - км 6+000 Ратнівського району. Очікувана вартість робіт становила 13,489 мільйона. До участі зголосився лише один претендент – "Дорожно-строительный трест № 4 г.Брест" з Білорусі з пропозицією 12,808 мільйона, тож торги скасували через недостатню кількість учасників.

Читайте також: "Х*й вам, а не мій голос", – мережі про Петра Порошенка і БПП на Волині

Жоден претендент не зголосився взяти участі в торгах на виконання капітального ремонту автомобільної дороги С031008 від М-07 до села Машів від (км 0+000 до км 2+800) Любомльського району. Очікувана вартість робіт становила 12,696 мільйона гривень. Торги скасували 14 липня через відсутність тендерних пропозицій.

Двічі не змогли провести торги на визначення виконавця поточного середнього ремонту автомобільної дороги місцевого значення О 031600 Шацьк-Залісся-Грабове-Старовойтове-/ М-07/ на ділянці км 5+550 - км 6+850 (в селі Світязь) Шацького району очікуваною вартістю 12,659 мільйона гривень. Так, у червні торги скасували, оскільки отримали лише одну тендерну пропозицію. Згодом, попри те, що тендерні пропозиції подали два учасника – ТОВ "Вельт капітал" та ТОВ "А.Омега", їхні пропозиції тендерний комітет не допустив до оцінки та відмінив торги у серпні.

Скасували також торги із закупівлі обладнання для анестезії та реанімації (апарати штучної вентиляції легень і система СРАР терапії) для Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання. Очікувана вартість становила 8,419 мільйона гривень. Тендерний комітет розглянув скаргу одного з учасників торгів та не маючи з технічних причин можливості внести зміни до тендерної документації відмінив закупівлю за цим лотом.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter