Новим прем'єр-міністром може стати ексзаступник голови Нацбанку, представник України в Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован.

Читайте також: Зеленський запропонував Вакарчуку коаліцію у Раді

Про це повідомили джерела в партії "Голос", пише LB.ua.

Про кандидатуру Рашкована підтвердили і в оточенні Зеленського, пише theБабель. Там назвали ще дві кандидатури – глава НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв і виконавчий директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Кандидат у депутати від партії "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що на посаду майбутнього прем’єр-міністра України розглядають 3-4 кандидати.

"На прем'єра зараз є 3-4 кандидати, чого до цього не було. (Юлії) Тимошенко там немає і (Палиці голова Волинської облради і ексголова Одеської ОДА Ігор Палиця – ред.) там немає", – сказав він.

Джерела LB.ua стверджують, що Палиця може стати віцепрем'єром.

Читайте також: Стали відомі результати національного екзит-полу

Ще одним кандидатом на прем'єрське крісло називають секретаря РНБО Олександра Данилюка. Проте він сам це спростовує – мовляв, йому комфортно і в РНБО. 

Загалом, "Слуга народу" претендує на 4-5 ключових посад у новому Кабміні.

У "Голосі" сподіваються, що їхньому представнику віддадуть Міністерство фінансів.

Водночас джерело theБабеля говорить, що "в уряді можуть залишитися працювати міністр фінансів Оксана Маркарова, а також міністр внутрішніх справ Арсен Аваков".

Кількість віцепрем'єрів планують скоротити до двох осіб замість нинішніх шести. І об'єднати три міністерства в одне – міністерства культури, інформполітики, молоді та спорту поєднати в Міністерство гуманітарної політики.

Можливими головою Верховної Ради називають лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook