В Україні близько більше 100 тисяч ромів проживають у таборах.

Читайте також: Ром жорстоко побив та зґвалтував неповнолітню дівчину на кладовищі

Про це розказав глава Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє прес-служба МВС.

За його словами, в Україні близько 3100 місць компактного проживання ромів, загальною чисельністю більше 100 тисяч осіб.

"Це кількість ромів, які проживають саме в таборах. У цьому році до поліції надійшло шість повідомлень щодо нападу на такі поселення: три – у Києві, два – Львівська область, одне – у Тернопільській", – повідомив очільник НПУ.

Він додав, що наразі у поліції зареєстровано дев’ять кримінальних проваджень – з яких чотири за фактами хуліганських дій, три – за ознаками порушення рівноправності громадян, одне – за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, а також одне провадження – за фактом умисного вбивства.

Читайте також: Напади на ромів в Україні: кому це вигідно?

Всі ці злочини є однотипними і пов’язані із нападами на місця компактного проживання ромів групами радикально налаштованої молоді.

"Мета правопорушень – публічне знищення таких поселень та збурення соціальної напруги в державі. Усі ці напади – добре сплановані та організовані. До них причетні парамілітарні громадські організації, які хибно позиціонують себе захисниками правопорядку, незаконно наділивши самі себе функціями забезпечення публічної безпеки", – наголосив Князєв.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter