МЗС України працює над запровадження безвізового режиму з країнами шенгенського "білого списку". Це країни, громадяни яких мають право безвізового в’їзду до Євросоюзу.

Читайте також: Безвізом скористалися понад 400 тисяч українців

Про це в інтерв’ю Європейській правді розповів директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев.

"Ми робимо все можливе, щоб досягнути "цифри 100", яку назвав президент – тобто щоб українці з біометричними паспортами змогли подорожувати без віз до 100 країн світу. І цього реально досягнути (у 2018 році, – ред.)", – розповів Погорельцев.

"По "білому шенгенському списку" ми працюємо практично з усіма країнами, і можу запевнити, результати будуть. Зокрема, ми ведемо переговори з державами Перської затоки – це Бахрейн, Катар, Кувейт, Оман і Саудівська Аравія", – розповів представник МЗС.

Дипломат також зазначив, що міністерств планує взаємне скасування візових вимог із Колумбією, Уругваєм та Перу.

"Є проекти угод про безвіз із Багамськими островами, Вануату, Кірибаті, Маршалловими островами, Палау, Самоа, Соломоновими островами, Тринідадом і Тобаго. Із держав, більших за розміром – Мексика, Таїланд", – додав Погорельцев.

При цьому дипломат уточнив, що не у всіх випадках мовиться саме про безвізовий режим. Так, із Катаром обговорюється варіант отримання візи по прибуттю до країни, в аеропорту.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter