Найбільш корумпованими галузями у країні є митниця, державний сектор економіки, видача ліцензій на видобуток корисних копалин.

Читайте також: Волинського митника судили через хабар у 20 тисяч доларів

Про це на нараді щодо ключових напрямків реформування будівельної галузі України заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко, пише УНН.

"У нас в країні є 5 напрямків суперкриміналізованих. Це – митниця, державний сектор економіки, куди кожна партія хоче вструмити свого "менеджера", видача ліцензій – нафта, газ, граніт тощо та система містобудування... За останні роки галузь стала одним із чи не найбільшим об’єтом вимагання хабарів у нашій державі... Скажімо прямо – система одна із найкорупованіших у країні", – сказав Луценко.

Читайте також: Директора Волинського облавтодору затримали на одержанні хабара у 300 тисяч гривень (фото)

"У порівнянні з розкраданням країни часів Януковича ці хабарі зросли. В місті Одеса при Януковичі збирали 5 доларів за квадратний метр за підписи, а зараз, по моїм даним, 20. У Херсоні (я не знаю, скільки було при Януковичі) – 7, те саме відбувається у всіх містах. І це – система", – зазначив Луценко.

При цьому він закликав керівників містобудівельних управлінь або самостійно викривати та припиняти корупційні схеми, або цьому допоможе прокуратра.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter