Широкомасштабна корупція та недовіра до судової системи ось уже три роки поспіль є основними перешкодами для інвестування в Україну.

Читайте також: Лише 5-10% українських студентів у Польщі хочуть повернутися на Батьківщину

Про це свідчать результати опитування, проведеного українською інвесткомпанією Dragon Capital і Європейською бізнес асоціацією (ЄБА), пише НВ з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Уже третій рік, на жаль, на першому місці серед зазначених інвесторами проблем, що стримують інвестування в Україну, значиться корупція. Показник дещо знизився порівняно з минулим роком, але все одно залишається на першому місці", – сказав президент ЄБА та генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала.

За його словами, на другому місці – недовіра до судової влади, на третє вийшла нестабільна валюта і фінансова система на тлі погіршення ставлення міжнародних інвесторів до країн, що розвиваються. Відповідно фактор монополізації влади олігархами і конфлікт інтересів між політиками і бізнесом змістився на четверте місце. На п'ятому місці – військовий конфлікт з Росією.

Читайте також: Українці стали більше довіряти ЗМІ

Говорячи про очікування інвесторів, Фіала повідомив, що вони розраховують від існуючу, або вже наступну владу, яка буде обрана на виборах в 2019 році, в першу чергу, на ефективну боротьбу з корупцією. Крім того, інвестори зазначають необхідність перезапуску судової системи і вирішення проблеми конфлікту інтересів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter