Академік Юрій Беленков розповів, як найкраще захиститися від хвороб серця.

Читайте також: В Україні заборонили ліки для розрідження крові та протизапальний засіб

Про це пише Свідок.

За словами експерта, найбільшою мірою до сердчно-судинних патологій схильні жінки у віці після 45 років і чоловіки у віці після 35 років. Дисфункції в системі судин і серця в цьому віці виявляються для людей більш важкими через природні гормональні зрушення.

Водночас вчений підкреслив: сьогодні серцево-судинні захворювання все частіше зустрічаються у людей молодше зазначених вікових меж. Цьому у величезній мірі сприяють малорухливість і шкідливі звички, що супроводжують спосіб життя людей.

У переліку найбільш небезпечних відхилень в роботі серця і судин перше місце займає артеріальна гіпертонія, далі в списку атеросклероз, гострий інфаркт міокарда та ішемія. Ці захворювання є причиною смертності майже 90% сердечників.

"Профілактика залишається найбільш дієвим засобом боротьби з інфарктом та ішемічною хворобою", – зауважив у зв’язку з цим академік Юрій Беленков.

Читайте також: Популярне знеболююче в Україні виявилось смертельно небезпечним

Зокрема, вчений рекомендує щодня витрачати 20 хвилин на фізичні вправи – ця проста міра ефективно допомагає захистити серце, кістки і м’язи та значно зменшити ризик інфаркту або інсульту. Також дуже корисно вживати щотижня по дві жмені горіхів – речовини і цінні жирні кислоти, які містяться в них на чверть скорочують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім цього, потрібно пити каву – чотири чашки напою в тиждень благотворно впливають на клітини міокарда, стимулюючи їх швидке відновлення після пошкоджень.

"Правильно харчуватися, займатися спортом і стежити за здоров’ям: регулярно перевіряти тиск, частоту пульсу, рівень холестерину і цукру в крові. Так, це нудно і важко, але це найефективніший на сьогодні метод", – підкреслив експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter