Яблука входять в список найбільш корисних продуктів харчування, які може вживати людина. У них багато вітаміну С і клітковини, мало калорій, відсутній холестерин.

Читайте також: Розповіли, як пити каву без шкоди для здоров’я

Про це пише newsyou.

Плоди містять поліфеноли, які виступають для організму антиоксидантами. Яблуко може полегшити стан астматиків і пацієнтів з хворобою Альцгеймера, а також допомагає в контролі ваги, зміцнення кісток, роботі легенів і шлунково-кишкового тракту. До того ж, нерозчинна клітковина прискорює травленню в цілому, а розчинна – здатна допомогти подолати скупчення холестерину в слизових судинах.

Читайте також: Продукти, які покращують нервову систему

Дослідники повідомляють, що часте вживання яблук не призводить до побічних ефектів. Надмірне захоплення фруктами може відбитися на вазі, а кислі плоди – на зубній емалі. Стоматологи дали рекомендацію розрізати яблука і жувати їх безпосередньо задніми зубами. Крім цього, рекомендується полоскати рот водою після прийому цих плодів в їжу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter