Туберкульоз залишається найбільш смертоносною інфекційною хворобою у світі не дивлячись на те, що торік кількість хворих на туберкульоз і померлих від нього зменшилася.

Читайте також: З початку року найнеобхідніші ліки подорожчали на 15%

Про це повідомляє УНН з посиланням на ВООЗ.

"Хоча з 2000 року завдяки глобальним зусиллям вдалося запобігти, згідно з оцінками, близько 54 млн випадків смерті від туберкульозу, він залишається найбільш смертоносною інфекційною хворобою у світі", – повідомили в ВООЗ.

У глобальній доповіді ВООЗ щодо боротьби з туберкульозом 2018 року утримується заклик до безпрецедентної мобілізації сил для виконання національних та міжнародних зобов'язань. Політичним лідерам, які наступного тижня зберуться на першу в історії Нараду високого рівня ООН з туберкульозу, автори доповіді дуже рекомендують вжити рішучих заходівдля продовження недавніх ініціатив лідерів Індії, Російської Федерації, Руанди і Південної Африки. Очікується, що у роботі Наради візьмуть участь майже 50 глав держав і урядів.

Читайте також: В Україні заборонили відомий препарат від нежитю та риніту

Щоб досягти глобальної мети з ліквідації туберкульозу до 2030 року, країнам необхідно негайно прискорити протитуберкульозну діяльність, в тому числі за рахунок збільшення внутрішнього і міжнародного фінансування для боротьби з хворобою, відзначили у ВООЗ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter