У першому кварталі 2018 року в Україні найзатребуванішою була професія продавця-консультанта. На другому місці за популярністю по Києву – бухгалтера, по Україні –робітника-виробничника.

Читайте також: Професії, які найбільше вживають алкоголь – рейтинг фахівців

Як в Україні, так і столиці до трійки найпопулярніших увійшла професія водія. На українських сайтах пошуку роботи шукали таксистів, експедиторів і далекобійників, пише The Point.

Щоправда київські вакансії для продавців, офіціантів і складських працівників не відрізнялись щедрістю. Адже це робота для фахівців-початківців. Крім того, часто зарплатні сподівання працівників з досвідом перевищували фінансові можливості роботодавців. Мова йде про бухгалтерів, кухарів та інтернет-маркетологів.

У цілому по Україні зарплати нижчі, ніж у Києві. Однак закономірності в оплаті праці мало відрізняються – досвідчені фахівці хочуть заробляти більше, ніж роботодавці готові запропонувати.

Читайте також: У Луцьку розвиватимуть професійно-технічну освіту

Таким чином, за результатами першого кварталу запити потенційних працівників продовжили рости і перевищили швидкість росту зарплат у вакансіях. Проблеми з підбором персоналу відчувають практично всі сегменти і професійні сфери в більшості населених пунктів. Крім того, українці продовжують активно їхати на заробітки до інших країн.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter