"Ворогом" кишківника у спеку є молочна продукція, яка може заподіяти чималої шкоди організму. Особливу загрозу становить морозиво.

Читайте також: ТОП-5 найбільш корисних страв української кухні

Про це розповіла гастроентеролог Мирослава Опришко, передає МедОбоз.

Вона зазначила, що особливо обережно варто споживати морозиво, попит на яке у гарячу пору злітає в рази.

За словами лікаря, влітку дуже поширені отруєння молочною продукцією – вона швидко псується і проявляється це не відразу.

Морозиво, на перший погляд, не несе ніякої загрози – в холодному середовищі бактерії не розмножуються. Однак, при цьому не у всіх магазинах правильно його зберігають. Якщо морозиво підтануло і знову було заморожене – воно вже є потенційно небезпечним, – зазначила Опришко.

Читайте також: Вчені дійшли висновку, що сухофрукти шкідливі для здоров'я

Через повторне замороження бактерії починають активно розмножитися, що і може стати причиною отруєння.

Мирослава Опришко наголосила, що якщо купуєте морозиво – ніколи не купуйте холодні солодощі з деформованою формою чи морозиво, прилипле до стінок морозилки.

Такими ж небезпечними влітку є молочні коктейлі. Адже молоко могло довго простояти на сонці або в спеці, а це несе для організму додаткові ризики. Тож уникайте покупки молочних коктейлів на вулицях і у кіосках.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter