Кожен третій дорослий українець стикається з підвищеним артеріальним тиском або гіпертонією, а в літньому віці таких понад 60%. Існують три чарівних компонента, які допоможуть взяти тиск під більш якісний контроль.

Читайте також: Назвали продукти, які знижують артеріальний тиск

Про це повідомляє ukrhealth.

Першим з них є вода – основа життя на нашій планеті. Чиста питна вода чарівним чином впливає на наш організм. Її вживання абсолютно необхідно, оскільки вода сприяє травленню, засвоєнню нутрієнтів, а також перенесення крові по всьому тілу. При нестачі води кровоносні судини звужуються, оскільки організм намагається зберігати рідини. При звужених кровоносних судинах серцю доводиться працювати більш важко для доставки кисню в різні частини тіла. А через це зростає артеріальний тиск. Вживайте по 8 склянок води щодня.

Схоже, знаменитий моряк Попай з американських мультфільмів був правий, коли не розлучався зі шпинатом. Це повноцінний диво-овоч. Він не тільки зміцнює імунітет, але запобігає підвищеному артеріальному тиску і серцево-судинні хвороби. Шпинат є багатим джерелом харчових волокон і корисних для здоров’я серця нутрієнтів начебто фолатів і калію. А вони грають важливу роль в справі зниження і підтримання артеріального тиску.

Читайте також: Лікарі назвали 10 корисних продуктів для судин і серця

Наш короткий список замикає часник. Це прекрасна їжа для зниження артеріального тиску. Численні наукові дослідження показали, що часник творить справжні дива з організмом. Він допомагає розріджувати кров і запобігає тромбам в кровоносних судинах, тим самим знижуючи тиск. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter