Корисні властивості сиру багато в чому пояснюються його харчовою цінністю. Сир не вважається дієтичним продуктом, адже він досить жирний.

Читайте також: Вчені назвали популярні міфи про вживання води

Але в ньому міститься спермидин – речовина, яке попереджає розвиток фіброзу печінки і гепатоцелюлярної карциноми – двох найпоширеніших видів раку печінки, пише healthystyle.

Вчені також з'ясували, що сир покращує роботу імунної системи. Невеликий шматок сиру добре впливає на роботу імунної системи у людей похилого віку. За умови, що вони вживають сир регулярно.

Також дослідники довели так званий "французький парадокс". Через велику кількість сирів в раціоні французів, представники цього народу живуть довго і менше хворіють, а також рідше страждають хворобами серця. Тому сир впливає на довголіття і здорове життя.

Читайте також: Назвали найкорисніший фрукт

Вчені американської Академії загальної стоматології в 2013 році заявили, що сир допомагає зберегти зуби. Сир створює захисну плівку навколо емалі і таким чином захищає зуби від ушкоджень і псування.

Експерименти показали, що якщо зменшити щоденне кількість калорій і збільшити споживання сиру, йогурту і нежирного молока, то це допомагає людині худнути швидше. Зокрема мова йде про жирові відкладення на животі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter