Співробітниками Інституту анестезіології та дослідження болю при Стенфордському університеті (США) був складений рейтинг найсильніших видів болю.

Читайте також: Як правильно пірнати на Водохреща: поради

До нього увійшли хронічні болі, з якими людина не здатна впоратися самостійно, без прийому препаратів, або взяти їх під контроль, повідомляє MedikForum.

Біль від запалення трійчастого нерва. Він став лідером рейтингу. Як зазначають фахівці, жінки у своїх відгуках про біль, що викликається запаленням трійчастого нерва, характеризують його як такий, що перевищує навіть больові відчуття при пологах.

Біль від старих травм. Контролювати такий біль неможливо – він здатен виникнути в будь-який час. За словами медичних фахівців, люди недооцінюють наслідки колись отриманих травм, тоді як вони сприяють ураженням тканин і суглобів, прискорюють розвиток дистрофічних змін у них. Особливо небезпечно, якщо травми повторюються, або є перевантаження, переохолодження – може розвинутися запальний процес, що руйнує тканини.

Читайте також: Українців попередили про наближення піку епідемії грипу

Біль, пов'язаний з онкологічними захворюваннями. Біль відчуває кожен другий пацієнт онкологів, до 80% пацієнтів, при цьому стикаються із сильним болем. Причинами больового синдрому можуть бути безпосередньо ураження пухлиною больових рецепторів або нервів, а також лікувальні маніпуляції. Учені повідомили, що навіть при стійкій ремісії після хіміотерапії при раку в кінцівках можуть зберігатися сильні болі.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter